Lastenkirjapäivä

Kansainvälistä Lastenkirjapäivää on vietetty vuodesta 1967 kirjailija Hans Christian Andersenin syntymäpäivänä 2. huhtikuuta. Kansainvälisen lastenkirjapäivän idea on nostaa esiin lastenkirjoja eri puolilta maailmaa ja  innostaa samalla lapsia lukemaan.

Vuosittain yksi kansainvälisen IBBY-organisaation jäsenmaista valitsee Lastenkirjapäivälle teeman ja julkaisee maailman lapsille suunnatun lukemisen iloa korostavan viestin.

IBBY Finland vastasi Lastenkirjapäivän teemasta vuonna 2000. Viestin kirjoitti kirjailija Hannele Huovi ja julisteen kuvitti kuvittaja Mika Launis. Viestin "Salaisuus on kirjassa, kirjassa on salaisuus" voi lukea täältä.

Lastenkirjapäivä 2015

IBBY Finland järjestää 1.4.2014 suomalaisen ja unkarilaisen lastenkirjallisuuden seminaaripäivän Helsingissä. Matkaa johtavat kirjavinkkari ja lastenkirjastonhoitaja Reetta Saine ja unkarin kirjallisuuden opettaja Klára Pojják. Seminaaripäivän aikana kuullaan suomalaisia ja unkarilaisia asiantuntijoita, kääntäjiä, toimittajia ja kirjailijoita, jotka kertovat omasta työstään. Luennot ja puheenvuorot luovat monipuolisen katsauksen kiinnostavimpaan uuteen sukukielien väliseen lastenkirjallisuuteen. Lue lisää.