Lastenkirjapäivä

Kansainvälistä Lastenkirjapäivää on vietetty vuodesta 1967 kirjailija Hans Christian Andersenin syntymäpäivänä 2. huhtikuuta. Kansainvälisen lastenkirjapäivän idea on nostaa esiin lastenkirjoja eri puolilta maailmaa ja  innostaa samalla lapsia lukemaan.

Vuosittain yksi kansainvälisen IBBY-organisaation jäsenmaista valitsee Lastenkirjapäivälle teeman ja julkaisee maailman lapsille suunnatun lukemisen iloa korostavan viestin.

IBBY Finland vastasi Lastenkirjapäivän teemasta vuonna 2000. Viestin kirjoitti kirjailija Hannele Huovi ja julisteen kuvitti kuvittaja Mika Launis. Viestin "Salaisuus on kirjassa, kirjassa on salaisuus" voi lukea täältä.

Lastenkirjapäivä 2014

IBBY Finland järjestää 2.4.2014 suomalaisen ja venäläisen lastenkirjallisuuden seminaaripäivän Helsingissä. Seminaaripäivän aikana kuullaan suomalaisia ja venäläisiä lastenkirjailijoita ja kuvittajia, jotka kertovat omasta työstään. Luennot ja puheenvuorot luovat monipuolisen katsauksen kiinnostavimpaan uuteen, suomalaiseen ja venäläiseen lastenkirjallisuuteen. Lue lisää.